Alaska Husky

  • Typisk brukshund som liker å jobbe hardt
  • Tolererer både varme og kulde veldig godt
  • Gode egenskaper som familie og turhunder
  • Gode flokkegenskaper

Alaska husky er en type hund som er spesielt avlet for å være en god sledehund. Den brukes i konkurranser og har stor utholdenhet og motivasjon for å løpe. Alaska husky er ikke en rasehund da den har en åpen stambok, det vil si at man kan krysse inn fra andre raser, og derfor ikke er anerkjent som rase av kennelklubbene.

Alaska husky minner om sibirsk husky og er en typisk polar spisshund av type, men den har ikke egen rasestandard og varierer mye i størrelse, vekt og pels. Alaska Huskyen kan også ha hengende ører. Kroppen er rektangulær i formen og smal. Lemmene lange og slanke. Langdistanse huskyer har ofte noe tettere pels og kraftigere bygning enn hunder som er avlet for kortere løp. Vekt kan varierer normalt mellom 20-30 kg, noen er selvsagt lettere eller tyngre.

Den opprinnelige alaskahuskyen kan sies å ha vært et resultat av krysninger mellom ulike inuithunder (polare urhunder). Når den oppsto er uklart, men den opprinnelige typen er nok svært gammel. Dagens hunder er imidlertid også iblandet blodslinjer fra sibirsk husky, fuglehunder og mynder (kanskje også fra andre typer), for at de opprinnelige hundene skulle bli lettere og hurtigere. Blandingsforholdet mellom de ulike rasene som inngår er ukjent og varierer trolig også i ulike linjer. Også både pointer, vorstehhund og greyhound inngår. Hunder av mer opprinnelig type benevnes gjerne som «Pure Athabascan breed» i hjemlige trakter.